Ongewenst haargroei?

Ben je het ook zo beu om constant te moeten scheren of iedere maand te waxen? Heb je last van ingroeiende haren, roodheden of irritatie tijdens of na het scheren? Dan is laserontharing zeker iets voor jou! 

Laserontharing is een zeer doeltreffende en vrijwel comfortabele manier voor permanente ontharing en is geschikt voor iedereen; alle huidtypes en haarsoorten bij zowel mannen en vrouwen. 

Boek nu een eerste consultatie

 

Ongewenst haargroei?

visie skincare isabelle

Waarom voor ons kiezen?

 

  • Transparantie
  • Comfort
  • Innovatie

We werken met de allernieuwste de Derma V van Lutronic. Derma V combineert die unieke behandelingsmethoden waardoor we op een zo goed als pijnloze manier haren definitief verwijderen en op een snelle manier grotere oppervlakten dieper kunnen behandelen. De behandeling is nagenoeg voor alle huidtypes en haarsoorten bij zowel mannen en vrouwen. Met uitzondering op grijze en zeer blonde haren. Vooraleer we de behandeling starten, voorzien we een gratis consultatie.

Leg alvast jouw gratis afspraak vast (link naar afspraak maken)

 

 

Hoe gaan we te werk?

1. Consultatie

Voordat we starten met de behandeling is het belangrijk om in een consultatie je huidtype te beoordelen en je medische geschiedenis door te neme

2. Voorbereiding

Voorafgaand aan de behandeling moet je ervoor zorgen dat het te behandelen gebied schoon en geschoren is. Zorg er wel voor dat de haartjes minimaal 1 mm lang zijn. Vermijd vanaf twee weken voorafgaand aan de behandeling blootstelling aan de zon, het gebruik van zelf bruinende producten en huidverzorgingsproducten die de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten.

3. De behandeling

We behandelen met het laserapparaat Derma V dat gecontroleerde lichtpulsen uitzendt. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de melanine in de haarzakjes, waardoor de haarzakjes beschadigd raken en de haargroei wordt afgeremd. We tellen gemiddeld 6 tot 8 sessies voor een permanente verwijdering van de haren.

4. Nabehandeling

Na de behandeling kan de huid enige roodheid, zwelling of irritatie vertonen, vergelijkbaar met een lichte zonnebrand. Je kunt een kalmerende crème of een koud kompres gebruiken om eventueel ongemak te verminderen. Hydrateer de huid extra goed en gebruik voldoende zonnecrème

FAQ over laserontharing

Vanaf wanneer mag ik opnieuw scheren na een sessie?

Je wacht best minimaal 1 dag na de lasersessie om terug te scheren aangezien de dag zelf kan de huid wat rood en gevoelig kan zijn. Doordat je de haartjes scheert, worden deze iets dikker en stugger. Hierdoor hebben we meer volume om onze energie van de laser op te richten. Op die manier kunnen we veel energie doorgeven zodat de haarfollikel verbrandt. Dat is ook de reden waarom je sneller resultaat hebt bij de oksels en bikini dan vb. op je benen, waar je dikwijls iets meer sessies nodig hebt of minder snel resultaten ziet. Regel is hoe dikker, donkerder en stugger het haar, hoe sneller je resultaat zal hebben. Waxen mag nooit meer, omdat je door te waxen de haren zachter maakt en de haarfollikel doet verschrompelen. Dit maakt het moeilijker voor de laserenergie om deze haarfollikel voldoende te “verbranden” zodat ze geen haar meer kan produceren.

Mag ik deodorant gebruiken na definitieve ontharing van de oksels?

Neen zeker niet! Gelieve minstens 1 dag te wachten. Eens de eventuele roodheid of gevoeligheid verdwenen is mag je terug deodorant gebruiken.

Hoe lang moeten mijn haartjes zijn alvorens er een lasersessie kan uitgevoerd worden?

Wij hebben minimaal 1 mm haarlengte nodig om goed de energie van de laser door te geven via het haartje naar de haarfollikel. Je haartje dient eigenlijk als geleider van de energie.

Is laserontharing pijnlijk?

Laserontharing is niet volledig pijnloos, maar pijn is natuurlijk voor iedereen anders. Bepaalde zones zijn gevoeliger dan andere, zoals de bikini of de baardzone bij de man. Een kleine prikkeling moet je wel voelen omdat je dan ook weet dat het haarzakje “verbrand” is. De eerste sessies worden als meest gevoelig omschreven omdat je dan nog veel haarfollikels hebt. Hierdoor zal je dus nog veel die prikkeling voelen. Naarmate meerdere haarfollikels uitgeschakeld zijn zal je minder pijn/prikkeling voelen. Je kan de pijn vergelijken met lichte prikjes op je huid.

Waarom moeten er verschillende sessies zijn?

Haren groeien in verschillende fasen en we kunnen tijdens de ontharingssessie enkel de actieve groeifase uitschakelen. Een haartje kent 3 verschillende fasen, en elk haar zit in een afzonderlijke fase. Omdat je nooit kan weten in welke fase welk haar zit moet je dus om te zoveel tijd terugkomen, tot we zien dat er bijna geen haartjes meer zijn.

Gemiddeld moet je 6 à 8 sessies rekenen om voor ongeveer 90% haarvrij zijn. Dit wil dus zeggen dat je NOOIT 100% haarvrij zal zijn! Af en toe kan het gebeuren dat een haarfollikel die niet bereikt werd of een die gedurende jaren geen haartje geproduceerd heeft, toch plots een haartje produceren. Wij raden aan om jaarlijks 1 follow up sessie te doen.

Mag laserontharing tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode?

Omdat haargroei en haarcycli gevoelig zijn voor hormonale schommelingen is het niet aan te raden om sessies te doen tijdens deze periode. Zo zou het bv. kunnen zijn dat je extra sessies nodig hebt, of dat de laser niet efficiënt genoeg werkt.

Hoelang moet ik uit de zon blijven na laserontharing?

De behandelde zone zelf moet minstens 1 week uit de zon blijven om de kans op pigmentatiestoornissen in de huid te vermijden. Uiteraard kan je zeker in de zomer laserontharing doen, maar dan vb. niet op plaatsen waarmee je bloot loopt in de zon of vlak voor een zonvakantie.