Couperose,
diffuse roodheid

Couperose zijn zeer fijne oppervlakkige bloedvaatjes die steeds zichtbaar zijn of zich kunnen uiten door een constante roodheid die nog meer zichtbaar wordt bij bepaalde externe factoren zoals stress, temperatuur-schommelingen of een glaasje alcohol. De voornaamste gebieden zijn wangen, neus en kin.

Bij diffuse roodheid is er eveneens een constante roodheid die in de winterperiode, of door pikant eten een paars-blauwe verkleuring van de wangen kan geven. De voornaamste gebieden zijn wangen, neus.

Rosecea is een ontsteking van de bloedvaatjes en uit zich met kleine rode bultjes en puistjes die ontstaan in het rode gebied. De oorzaak van rosacea is nog niet bekend, wel weten we dat ook hier het beïnvloed kan worden door uitwendige factoren zoals temperatuurschommelingen, zonlicht, gekruid eten en irriterende producten op de huid. Hier zijn de producten van Renophase het best aangewezen.

Acne Rosacea wordt gedeeltelijk op dezelfde manier behandeld. Anders dan bij couperose wordt deze behandeling vaak gecombineerd met een oppervlakkige peeling om de acne te verminderen. Als uw huid geen ernstige ontstekingen vertoond, wordt er ook wel eens gekozen voor een microneedling behandeling in plaats van de peeling. Om zo over te gaan op een IPL behandeling.

Acne
RosaCea

De behandeling

U kunt bij ons een gratis professionele huidanalyse laten doen zo kunnen wij een behandelplan op maat samenstellen. Als u couperose of rosacea heeft kunnen wij deze voor u verwijderen met de Harmony lite. Dit is één van de meest effectieve en veilige toestellen om couperose of rosacea te verwijderen. Lees meer over IPL.